Take me back #2

Invasionen att ha blommor i håret kom
The invasion of flower crowns
 
Våren kom till kungsträdgården
Spring came
 
Jag praoa på sjukhuset
I interned at a hospital
 
Valborgsmessoafton
Valborgsmäsoafton
 
Majbrasan
The fire
 
Körsbärsträden i kungsträdgården
The cherie trees in Kungsträdgården
 
Dansuppvisning
Show time
 
Det var väldigt kallt en dag så vi la oss i en hög för att hålla värmen
This is us trying to keep warm
 
En vänn tog studenten så jag var där för att fira henne
A friend of mine gradueted 
Jag prova lite masker haha
I put on some costumes (Yes I'm still a kid...)
 
Malin, Emily, Elin och jag badade i Malins pol
Malin, Emily, Elin and I in Malin's pool
 
Vi var på släktfest
We had a extended family party
 
Här
Here
 
 
 

take me back

Januari - April
January - April
 
Fick hjärnskakning i början på året
Got a concussion to start of the year
 
Jag och elin fläta ihop våra hår
Me and Elin braided our hair
 
Elin snygg som alltid i backen
Elin is fabolous as allways!
 
MIn brorsdotter är nyfödd
My niece was born
 
Kvälls promenader vid sjön med Emily
Walking with Emily by the lake
 
Jag och Emma på väg till Justin Bieber konserten
Me and Emma on our way to the Justin Bieber concert
 
 
På Justin Bieber konserten
At the Justin Bieber concert
 
Jag var i Berlin med familjen på sportlovet 
I was in Berlin with my family
 
Parlamentet i Berlin
The Parlament in Berlin
 
Var nere i Göteborg och hällsa på brorsan och hanns fru och barn
I was in Guthenburg visiting my brother with his family
 
 
 

classy

 
 
 
Lekte lite med eyelinern igår och tog lite bilder. Har börjat älska cateye! 
 
I played around a bit with my eyeliner. Right now I love cateyes! 

Vad hände...

 Jag har ingen aning varför just de här två dagarna så råkade det bli en obestämd blogg paus. Jag vet inte men jag gissar att jag behövde det efter hela julkalendern. Kändes riktigt konstigt att inse att jag inte hade bloggat på två dagar.


Jag hade mycket för mig de här två dagarna, första dagen så var jag uppe kl 11 och åt frukost lugnt innan jag stack ut och sprang. När jag var ute smsa Emily mig att hon ville in till stan så det var planen tills jag fick reda på att vi skulle vara hos mormor vid tre så då blev det aldrig av. Jag var hos mormor och åt jätte god mat. 


 Igår så åkte jag och Elin in till stan för att shoppa lite på mellandagsrean. Hitta ganska många saker som jag är nöjd med. Ska jag visa sakerna jag köpte? Sen åt jag middag med familjen på grill inne i stan. Maten var jätte god men vi satt också i ett rum som var nästan helt rosa och var jätte gulligt! Det var fult med kristall lampor, cupcakes hängde från taket (inte riktiga), skor satt uppsatta på väggen och det var ros mönster på taket. Lite mycket så att det blir fint. Efter middagen så tittade vi på en teater. Den var riktig bra! Kram Lovisa!

 
I have no idea why I haven't been bloging lately. I guess I just needed a small break for two days after the christmas videos. It felt so weird realizing that i haven't bloged for two days. Any ways I did kind of much things this two days.
 
On thursday I slept in until 11.00 am. I had breakfast before I want for a jog. Emily called and wanted to go shopping but unfortunately I was so posed to be at my grandma soon so I couldn't. I ate sooo good food at my grandmas! 
 
On friday/ yesterday me and Elin went in to town for some shopping. I found some really good stuff. Tell me if you want med to do a haul. Later the family gathered at a restaurant called grill to eat dinner. We got seated in this room that was totally pink. It had chandeliers everywhere, a pair of shoes glued to the wall, cupcakes hanging from the selling, and the hole selling had this pattern of roses. It was all just so much over the top and fabulous. After the dinner we went to a play called from sammy with love. It was really good. xoxo Lovisa! 

Ta det lugnt!

 

Vid julen ska man ju ta det lugnt men jag är säkert inte den ända som känner att man nästan slappnar av mer efter julen. Inte att jag inte älskar julen för det gör jag verkligen, men det har ändå varit mycket som har hänt! Hela julkalendern har jag älskat att göra med mina kompisar men lite skönt är det nu när den är över för det tog mycket tålamod och energi. Att göra iordning allting till julen och jag gör inte allt i huset men att baka, städa och pynta behöver man fortfarande göra. En sak jag vet många stressar över men som jag slapp i år var julklappar. Jag visste exakt vad jag skulle köpa till alla och jag började redan vid Halloween så allt var klart till mitten av December (Applåder till mig!) Det jag egentligen tänkte komma till var att nu när julafton är över så kan jag bara sitta och läsa min bok utan att bli störd var tionde minut för att hjälpa till med något och det är ju alltid skönt! Kram Lovisa! 

 

At Christmas you're so posed to relax but I'm probably not alone at this and it is that I'm relaxing more after christmas. Not that I don't love christmas cause I really do, but there have been so much going on all the time! The advent calendar haven't been fun making, but it's I'm a little bitt relieved that it's over cause it took allot of time and energy! Doing everything for christmas is also really stressing cause you have to clean, bake and decorate. Not that I do all of that myself but still. One thing that I know allot of people worry about that I didn't have to do this christmas was all the gifts. This year I knew exactly what I wanted to buy, and sense I bought the first gift at Halloween I was ready and done in the middle off december (I know applause to me!) The thing I actually wanted to say was that now that christmas is behind us I can just sit and read my book without getting disturbed every ten minutes and that's always nice! xoxo Lovisa! 

 

Julklappar

 
 
Jag tänkte dela med mig av mina julklappar nu på kvällen. Från vänster har vi, en julkrubba som pappa köpte till mig från tyskland, urbanears hörlurar av farmor, min brors såns pärlplatta, 100 kr till musikhjälpen, jag gillar dig godis och victoria's secret body mist från syrran, Lauren Conrad Style från mamma och pappa, lakrits pulver, te, godis, julmust, ljus och choklad från brorsan och hanns sambo, mer choklad från mormor, klänning från mamma och pappa och pengar från mormor. Jag hoppas att ni blev nöjda med era julklappar för jag blev värkligen det och jag vill också tacka alla som gav mig  julklappar! Kram Lovisa! 

Julafton!

 
 
 
 
 

Julafton är i fullrulle hemma hos mig! Vi har brorsans familj här så det är fullt med energi ifrån småbarnen och jag har själv blivit så trött av all energi redan så att jag var nära på att somna. Mamma och syrran är iväg och lämnar mormor hos min faster och sen kommer dom tillbaka till kalle. Jag själv längtar tills julklapparna ska öppnas. Brorsan kom med spettkaka vilket är såååå gott! Kram Lovisa! 

 

Christmas day is in progress here. My brother and his family are here and the energy from the kids is unbelievably! I’m already tired of their energy and I was seriously about to fall asleep. Mom and my sister is at my aunt’s house leaving my grandma and when they come back it's time for Donald the duck! xoxo Lovisa! 

 

24 December!!!!

 
May the odds be ever in your favor!

Swedish and English!?Så jag tänkte ge er en liten uppdatering av min lilla gran på rummet. Jag tycker själv att den blev så söt med rosseten på toppen! Jag är helt fylld av julkännslor till imorgon!! Kan knappt vänta!!! Jag ligger i sängen nu och ska sova men kan knappt haha känner mig som ett litet barn! 

Jag ville också säga att jag har några engelsktalande läsare så jag tänkte börja skriva på engelska (men självklart fortsätta skriva på svenska) så att dom inte behöver översätta allt på Google translate. Nu ska jag sova och när jag vaknar kommer det att vaa julafton! Wieeee! 

So I thought I would give you guys a bitt of update about my little Christmas tree that I have in my room. I think it's so cute with the bow on the top! In so exited fore tomorrow! I can't wait! I'm lying in my bed and I'm so posed to fall asleep but I can't. I feel like a little child! 

I also just wanted to say that I'm probably going to translate everything I write cause I know that I have some English readers and until now they have had to use google translate. I'm going to try to sleep now so good night and when I wake up tomorrow it's going to be Christmas! Wieeee! 

Ljusen tända

 
Nu är granen uppe och det är julstämning i hela huset! Syrran och pappa gör middag så snart ska vi äta. Efter det så ska syrran och jag titta på filmen Elf. Många säger att den är jätte bra och ingen av oss har sätt det ännu. Är den bra? Sen lägger vi oss säkert jätte sent för att sen vakna till julafton! God Jul Lovisa! 

23 December

 
Nu när granen är pyntad så är det bara för julen att komma! Kram Lovisa!

22 december

 
Det blir ett lite anorlunda avsnitt idag för vi bestämde hos för att gå ihopp med Sofies julkalender som ni kan hitta HÄR. Så hoppas ni gillar det här lite anorlunda avsnittet! Ktam Lovisa! 

Julgran!

 


Jag har en julgran på mitt rum!! Whoooo! Hihi jag har alltid viljat ha en julgran på rummet ovch det här kanske inte är en jätte stor eller hel (det är bara en massa grangrenar ihopsatta) men ändå! Kram Lovisa! 

tre dagar...

 
 

Tre dagar kvar till jul! Jag är så peppad!!!! Julen är bara så mysig och jag kan inte vänta till den 23 då jag och familjen kan klä granen, och jag vet alla tycker det är jätte sent att klä granen men det är tradition! Idag har jag spenderat hela dagen med att tömma hela min garderob och sen slänga, ge bort och lägga tillbaka. Så nu är man garderob såå fin och ren! Det är roligt att städa garderoben man får en ny start med nya kläder. Inte för jag har några nya kläder just nu för alla mina pengar har gått åt att köpa julklappar (inte för att det gör mig något för jag älskar att se personer bli glada för julklapparna!) men jag ska storshopa på mellandagsrean hade jag tänkt så då blir det förhoppningsvis en nyårsklänning med massa andra saker! Kram Lovisa! 


21 december


Tumblr lately

 
 

christmas tag

Jag såg det här på Malins blogg och tyckte det var en rolig ide!

 

Favorit julfilm? 

Det är The Holiday för den är så fin och rolig och jag har så bra minne från när jag titta på den första gången.

 

Favorit julfärg? 

Röd. Det blir bara aldrig fel till julen! Men jag gillar också guldigt väldigt mycket!

 

Är du uppklädd eller har du myskläder på julafton?

Jag vaknar ofc i pyjamas och jag äter frukost i det men senast till lunchen är jag prydlig och fin som min farmor skulle säga.

 

Om du skulle köpa en julklapp åt dig själv, vad skulle du köpa? 

Jag skulle köpa ett par riktigt snygga klackar mest för att jag älskar skor men skulle aldrig låta någon annan köpa det till mig för jag är extrem kräsen med skor haha.

 

Öppnar ni julklapparna på morgonen eller på kvällen?

Så länge jag kan minnas har det alltid varit kvällen men det kan ha varit så att när jag var lite var det typ vid fyra och nu när jag är äldre så är det vid åtta.

 

Har ni byggt pepparkakshus?

Jag har byggt tre pepparkakshus hittills men inga av de har varit hemma men det ska byggas imorgon.

 

Vad ska du göra på jullovet? 

Jag ska fira jul med brorsan och hanns familj, jag ska till mormor på annandag jul för middag, sen står också att mellandagsshoppa och teater på schemat med nyårsfest.

 

Favorit juldoft?

Pepparkakor och alla andra lukter när man bakar jul godis.

 

Favorit julnagellack?

Rött glittrigt har jag på mig just nu och det är riktigt fint och jag älskar det!

 

Favorit julsmink?

Jag älskar röda läppar till julen men om man vill få det lite mer festligt älskar jag antingen en Cat Eye eller ögonskuggor i mjuka bruna färger med vitt i ögonvrån. 

 

Vad är din julönskning? 

Att hela situationen i Syrien ska lösa sig och det ska bli fred.

 

Vad måste finnas på julbordet?

Julskinka, köttbullar och min farmors grönsakssill.

 

 


Alergier

 

Idag var det in till stan för att åka skridskor med tjejerna, och efter en lång stund i kylan så förtjänade vi lite Starbucks. Som många vet har dom precis öppnat på centralen och det är så gott! Tog en vanila latte, en av mina favoriter där. Älskar också ljusdesignen på deras muggar!

 

Sen känner jag mig lite skyldig för jag smakade på Emilys varma choklad och får ur mig "Den var ju god, smakar lite nötigt." Vad **** tänkte jag! haha Emily fick självklart en stor chock eftersom att hon är nötallergiker och kastar nästan muggen på mig. Alla får panik för just den här dagen tog inte Emily med sig sprutan heller. Medans Malin springer och frågar om det är nötter i det så springer jag, Elin och Emily för att köpa vatten så att hon kan skölja munnen. Som tur så innehöll chokladen bara spår av nötter och Emily hade inte känt något innan jag sa något så vi gissar att det bara var att hon började inbilla sig symtomen hon får av nötter. Som tur hade inget mer hänt efter 10 minuter så vi började slappna av igen. Man tycker dock att de borde varna att det kan innehålla spår av nötter så om ägaren av Starbucks ser det här så gör något åt det! Kram Lovisa! 


20 December


Första julklappen

 

Jag vill börja med att tacka Emily för den sjukt fina julklappen som jag fick igår! Den här boken är en bok om skönhet men inte bara hur man ska fixa sminket och sånt utan också hur man ska må bra och känna sig bra om sig själv för när man mår bra om sig själv så blir man bara så mycket snyggare! Jag har bara börjad läsa den men den verkar så bra redan! Jag tipsar verkligen om den till er! Ni kan också hitta Lauren Conerads blogg HÄR och det är en blogg jag läser väldigt ofta för det finns så bra tipps om vad som helst där! Jag är också ofta inne på hennes andra sida som ni hittar HÄR och den är om hår och smink och jag får alltid så mycket inspiration där ifrån! Kram Lovisa! 


Killsnack!

 
Hej allihopa! Idag gästar Markus och Erik vår julkalender! De pratar med oss om kärlek och relationer och vi får höra hur de vill att en tjej tar första steget och mycket mer. Tack så mycket Markus och Erik för att ni kom och svarade så bra! Kram från Lovisa!

Skolavslutning

 
 
 
 
 
 

Julmarknadsavsnitt!

Hej! Idag har vi som sagt varit på julmarknad och vi ber verkligen om ursäkt för att inlägget blev försenat, men vi lyckades i alla fall få ut avsnittet den 17:e ;) 
Hoppas att ni gillar det lika mycket som vi gör stora kramar från Lovisa!
 

Julmarknad

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag var det bestämt att hela klassen skulle in till stan och ha det mysigt och så sant som det var sagt så vad det det vi gjorde. Efter att vi slutade så stannade jag, Malin, Emily och Elin kvar inne i stan och köpte lite julklappar och kläder. Det var en sjukt mysig dag! Längtar så mycket till imorgon för då blir det jullov, bästisarna och jag ska dela julklappar, vi ska krascha våra pepparkakshus, min syrras konsert är på kvällen och till sist så ska jag sova över med bästisarna! Så mycket bättre kan väll en dag inte bli? Kram Lovisa! 

 

16 december

 

Julklappar


Två av mina julklappar är nu inslagna fråga är nog mest hur bra dom blev inslagna och hur bra mina rim är haha. Idag har jag också storstädat mitt rum och varit på promenad med Emily. Det var super mysigt och vi prata om allting innan vi gick hem till mig och drack varm choklad. Så gott! Nu ska jag snart i sängs för imorgon är det vollyboll tunering. Önska mig och mitt lag lycka till! Kram Lovisa! 

15 December!

 
Dear santa...

10 dagar kvar...

 
 

Bara 10 dagar kvar till jul... Nu när man tänker på att det bara är tio dagar känns det som att det är mycket man ska få in i den tiden. Baka alla goda och absolut 100% onyttiga julkakor, sätta upp ännu fler juldekorationer och för mig sy en klänning som jag förhoppningsvis kan ha på mig på julafton. Precis när man blir klar med en klänning så börjar man på en ny haha. Juste ni ska också få bilder på klänningen jag precis har sytt så snart som jag kan gå ut och fota. (är fortfarande sjuk så därför kan jag inte gå ut) Min lördag har varit väldigt lugn, jag är fortfarande sjuk och pappa har precis blivit så vi har mest gått runt och varit hängiga. Kram Lovisa! 


14 December


13 December/ Lucia!

 
 
Glad Lucia till alla och tack Emma för att di gick med på att sjunga för oss!

Glad Lucia!

 

Glad Lucia allihopa hoppas ni har en bra dag! Idag väcktes jag av mamma och min syrra som lussade för mig. Sen satte vi oss framför tv:n och titta på ett Lucia tåg som sändes ifrån den kyrkan min morfar gick i när han var liten. Jag är som jag sa igår hemma och har fortfarande feber. Det är väldigt synd för det är så mysigt skolan när det är Luciatåg och vi ska sätta ihop pepparkakshus till vår pepparkakshus tävling vilket jag missar så vi får hoppas att Malin sätter ihop det på ett bra sätt! Nej jag litar på henne!

 

Jag sitter själv och tittar på musikhjälpen. I år samlar de ihop pengar till att alla kvinnor ska ha rätten att överleva sin graviditet. Det här är en väldigt bra insamling och väldigt bra underhållning om man är hemma och är sjuk haha. 


12 december

 

Sjukling

 

Jag var sjuk vid exakt den här tiden förra året med! Det är som när jag var lite och var alltid magsjuk på julafton. Sen nu på senare år när jag har sagt det så visade det sig att det bara var typ två tre år men de är de första jularna jag kommer ihåg och därför känns det som att det var alla. Imorgon är det Lucia och eftersom att jag har 37,8 idag så blir det inget Lucia tåg för mig. Snyft snyft! Jag får helt enkelt köra julmusik här hemma hela dagen istället. Kram Lovisa! 


11 avsnittet!

 

10 december/ malins namnsdag!

 

All tid i världen

 
 

Det känns verkligen som att jag har all tid i världen men samtidigt så har en hel dag gått och nu sitter jag i min säng men en kopp te och ska gå och lägga mig. Jag har bara hunnit med en pytte liten del av allt jag skulle vilja göra idag även om det känns som att jag har jätte mycket tid... Hur kommer det sig?? 

 

Det där var riktigt djupt jag behöver en snorkel! ;) Fattar ni? Jag ska gå och lägga mig nu. Hade dansföreställning igår som gick riktigt bra, men även om jag sov 9 och en halv timma igår så har jag inte fått tillbaka all energi jag behöver. Jag vill också påminna er att ni gärna kan skriva saker som ni tycker att vi ska hitta på i vår julkalender! Kram Lovisa! 


9 December

 
 
 

8 December

 
 
Förlåt för förseningen på det här avsnittet! Har varit upptagen hela dagen. Kram Lovisa!

Stan i juletid

Idag har jag varit inne i stan med Elin och Emily för att julshoppa. Hitta nästan alla julklappar som jag skulle köpa. Det är jätte mysigt att vara inne i stan när det är jul! Allt är julpyntat och det var snö i luften. Bara så mysigt!! Just nu sitter jag på årstabergsstation och väntar på resten av familjen för att sen åka på inflyttnings fest hos min kusin. Har fullproppat schema idag så efter det så ska jag till kyrkan för att gå på tonårsgrupp. Kram Lovisa! 

Julkalender 7 December

 

6 December

 

5 December

 
 
Gisssa vad vi gör i dagens avsnitt!

DET SNÖAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DET SNÖAR OCH DET FASTNAR PÅ MARKEN! det är inte bara lite snö det är stora snöflingor också! Jag och Malin har So och vi började hoppa runt när vi såg det! Jag blev helt fylld av endorfin! hahahaa jag vet har pluggat så mycket no så jag vet vad ämnet som släpps ut i kroppen när man blir lycklig heter! Orkar inte med mig själv! Kram Lovisa! 

 

4 december

 
 
I dagens avsnitt försöker vi baka pepparkakshus så ni får väll se om vi helt failar...

3 December

 

Instagram

// Min söta brorsdotter Tula, Min brorsa har en gammal SodaStreamer som är så cool//
//Liten selfie i mysig stickad tröja, Här kom Tula igen och ska fånga sin napp//
 
 

2 december

 
 
För att göra det här julkalendern så bra som vi bara kan så skulle vi villja veta vad ni vill se. Det kan vara vad som hälst! Komentera antingen på videon eller i komentarerna. Kram Lovisa!

Julkalendern

 
 
Just nu sitter jag och tittar på julkalender precis som att ag var fem igen. Många har i år sagt att dom tycker den är dålig men jag tror att den kan bli bra men vi får väll se. Fast lite framsägbar är den nu när man har tittat på 14 st. Vad tycker ni his eller dis? Kram Lovisa! 

Första ljuset tänt
Idag är 1 december och 1 advänt vilket betyder att första avsnittet av vår julkalender kom ut idag och man får tända första ljuset på adventsstaken! För mig betyder idag också att jag har ätit mig tjock på lussebullar men jag ska iväg och dansa efter middagen så det gör inget! Jag har så mycket julkännslor nu så det känns nästan som att det inte gör något att det är måndag imorgon för vi ska börja sätta ihop pepparkakshusen. Kram Lovisa!

1 December

 
 
Det här är allltså min/våran översakning till er! Hoppas ni gillar det och allting kommer läggas upp på här på min blogg på Emilys blogg och Malins blogg! God Jul!